Vanaf het seizoen 2017/2018 starten FyZie en Annatommie mc een intensieve samenwerking met voetbalvereniging Hooglanderveen  op sportmedisch gebied. Beide partijen ondersteunen de club op het medische vlak. Dit betekent dat de fysiotherapie en sportverzorging  bij blessures voor de seniorenselectie en de hoogste jeugdselectie door FyZie en Annatommie mc worden verzorgd.

Zowel Annatommie mc als FyZie zijn trots zich te verbinden aan de club. ‘’Wij kijken uit naar de samenwerking. Als er blessures bij de leden ontstaan, dan kunnen we hier direct op in spelen. Samen hebben wij veel expertise in huis om te zorgen dat het herstel spoedig verloopt’’, aldus Menno Werie manueel therapeut en eigenaar van FyZie. Waar FyZie zorgt voor de eerstelijns fysiotherapeutische begeleiding op de club, vult Annatommie mc, als gespecialiseerd orthopedisch centrum, dit aan door korte lijnen naar de tweedelijns zorg te faciliteren. Met een team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en radiodiagnostische laboranten is het medisch centrum instaat de sporter van diagnose tot aan herstel te begeleiden en te behandelen. Dit kan zowel operatief als niet-operatief. Focus ligt hierbij voornamelijk op de ‘zwaardere’ blessuregevallen.

Ontwikkelen sportmedisch beleid en sportspreekuur voor spelers van Hooglanderveen

Naast het behandelen van blessures slaan  FyZie en Annatommie mc de handen in een om letsel aan de voorzijde te voorkomen. Zo wordt er met de club een  sportmedisch beleid ontwikkeld voor alle leden. Daarnaast organiseren Annatommie mc en FyZie een thema-avond waar kennis op het gebied van preventie wordt gedeeld aan de coaches, teamleiders en begeleiders.

Op dinsdagavond kan je binnenlopen op het sportspreekuur. Vanaf 20.00 uur in de verzorgingsruimte van Hooglanderveen. Shane Leurs (fysiotherapeut van het eerste elftal) verzorgt de screening. Graag wel een berichtje vooraf om je aan te melden naar sleurs@fyzie.nl

Bron: website vv Hooglanderveen